Jonny Walker şi David Knight au fost nevoiţi să se retragă din cursă, Mini Letti a ieşit la rampă iar Graham Jarvis a stabilit timpul de referinţă.

La briefingul de cu o seară înainte de start, când li s-a comunicat ce este în programul zilei a treia a Red Bull Romaniacs 2017 majoritatea competitorilor au rămas muţi. Erau cei mai mulţi km de parcurs într-o etapă şi o serie de secţiuni noi extrem de grele, pe care nici competitori precum Graham Jarvis şi Paul Bolton, care sunt la cea de a 10-a participare nu le cunoşteau. Totuşi, track managerii, văzând condiţiile în care se rulează şi temperaturile destul de ridicate pentru ce urmau să facă competitorii, au decis să îi lase să îşi tragă sufletul şi au scurtat traseul, noul finiş fiind la cel de al doilea service point.

Decizia scurtării traseului pentru clasele Gold şi Silver a ajutat mult pentru că după multe aprecieri traseul a fost o nebunie. Red Bull Romaniacs nu este nici pe departe un raliu comun şi are reputaţia de a creşte constant nivelul enduroului extrem. Competitorii şi motociclete au ajuns la limită, dar au progresat an de an.

Graham Jarvis s-a impus pentru a trei zi cosecutiv şi se îndreaptă către titlul cu numărul şase. Un alt veteran aflat precum Jarvis la a 10-a participare, Paul Bolton a încheiat ziua pe patru şi este la doar 140 de km de primul său podium la Red Bull Romaniacs. De ritmul avut de Bolton în ziua a treia a profitat Manuel Lettenbichler, care a încheiat ziua pe trei şi se află pe patru la general. Acest podium de etapă este cel  mai bun rezultat al lui Letti Junior în raliu.

Jonny Walker şi David Knight sunt numele care s-au adăugat pe lista abandonurilor de marcă după Alfredo Gomez şi Wade Young, toţi patru fiind nevoiţi să părăsească cursa din pricina unor accidentări.

Pentru clasa Gold, ziua a început cu o rampă de beton netedă situată pe partea laterală a unui pod de pe Valea Oltului. Startul a fost un bun indicator a ceea ce i-a așteptat pe competitori in ziua creată de către track managerul Mike Skinner. În ceea ce privește viteza de vizitare a obiectivelor turistice, prima secțiune a cursei a fost apreciată în mod clar de Mario Roman, care era de neatins dimineață. Noua secțiune „Mold“ a fost o continuare a „In your Face“, tema dimineţii, dar părea să fie pe placul lui Roman, care a găsit cel mai rapid trasa pentru a termina urcarea. Roman a ajuns primul la punctul de service și a terminat ziua pe locul doi.

Graham Jarvis: „Mario și Paul m-au prins, așa că a trebuit să trag tare după-amiază. Mâine (în ultima zi) voi încerca doar să rămân concentrat pe traseul bun și să îmi păstrez ritmul din ultimele trei zile.“

Mario Roman: „Ma simt bine, ar fi frumos să termin al doilea în clasamentul general. Dacă voi putea ţine ritmul cu Graham, atunci îl voi urma şi voi încerca să câştig ziua. "

Cea de a patra zi şi ultima de la Red Bull Romaniacs 2017 este una mult mai cursvivă comparativ cu cea de a treia, însă sunt o serie de secţiuni grele şi să nu uităm de urcarea aproape verticală de la Guşteriţa, sosirea finală din raliu. De la ora 11:00 şi până după amiază sunt aşteptaţi să ajungă competitorii în zona în care li s-a pregătit un obstacol unic. Pentru a trece linia de sosire vor trebui să treacă cu o anumită viteză pe wall-ride-ul construit în mijlocul poienii.