Sibiu - 30 iulie, 2019

Taddy Blazusiak a început în forță ediția 2019 a celui mai dificil raliu hard enduro din lume, câștigând Prologul din centrul orașului Sibiu. 15.000 de spectatori au asistat la cel mai rapid show urban din istoria cursei, cel care a stabilit ordinea de start pentru prima dintre cele 4 zile de off-road.

Competitorul polonez a facut 8 tururi în 10 minute 48 de secunde, urmat în clasament de Jonny Walker (KTM, Marea Britanie) și de Pol Tarres (Husqvarna, Spania). Blazusiak le-a arătat miilor de spectatori de ce are în palmares șase titluri mondiale în campionatul de Super Enduro (enduro, indoor) și cum a câștigat admirația fanilor americani de-a lungul sezoanelor din AMA Endurocross.

Datorită acestei victorii din cadrul Prolugului Red Bull Romaniacs, Taddy Blazusiak a putut să își aleagă poziția pe ordinea de start a primei zile de off-road, hotărând să pornească al treilea, Jonny Walker fiind al doilea, iar cel care va ”deschide drumul” este Pol Tarres. Spaniolul va avea de lucru pentru că navigația este o parte importantă în acest raliu și niciodată nu este simplu să pornești primul.

Câteva detalii despre traseul Prologului: o tură a măsurat 700 de metri lungime și a inclus 12 obstacole. Andy Fazekaș și echipa sa, formată din 10 persoane, au folosit: 130 de tone de piatră, 90 de tone de bușteni, 350 de pneuri de camion și de vehicule agricole, 25-30 de metri cubi de lemn pentru crearea obstacolelor speciale precum cel al podiumului. Obstacolul care a stârnit cea mai multă rumoare a fost Ford Ranger Raptor. Concurenții de la clasa Gold și o parte dintre cei de la Silver au sărit spectaculos peste pick-up, dându-ți senzația că acel segment din traseu face parte dintr-un show de motocros freestyle.

1. Taddy Blazusiak #16 (KTM - POL): “Am avut un start foarte bun - Billy Bolt era în lateralul meu și rula agresiv, însă mi-am zis că nu cedez. Am forțat câteva tururi, dar apoi am făcut o mica greșeală. Noroc că am avut un ecart suficient de mare și am putut rămâne în frunte. Este grozav să câștigi, deși nu contează atât de mult în economia acestui raliu. Oricum este un sentiment fantastic să câștigi în fața publicului de aici.”

2. Jonny Walker #3 (KTM - UK): “Calificările au fost un coșmar – au decurs bine, însă timpul nu a fost suficient să prind un loc în prima linie. Mă bucură acest loc doi – îl vedeam pe Taddy, dar nu m-am putut apropia de el. Îmi revin încet, încet și mă simt încrezător.”

3. Pol Tarrés #19 (Husqvarna - ESP):”La calificări m-am simțit foarte bine pe acest traseu și am știut că voi putea forța în finală. Am avut o luptă frumoasă cu Jonny de-a lungul cursei, dar în final el a terminat pe doi și eu pe trei. Sunt super fericit că sunt pe podiumul prologului Red Bull Romaniacs. Acest rezultat înseamnă că voi porni primul în prima zi de off-road, însă planul meu este să dau tot ce pot și să stau cu Taddy și Jonny, dacă mă vor depăși.”

Printre românii care concurează în această ediție a raliului s-au făcut remarcați la Prolog, clasa Silver: Sergiu Grecu care, la 18 ani, este una dintre speranțele hard-enduroului de la noi și Mani Gyenes - singurul competitor din lume care a concurat în toate cele 16 show-uri urbane marca Red Bull Romaniacs.

Zilele de off-road

Ziua 1, miercuri 31 iulie, - War Zone

Lăsăm loc imaginației să îți sugereze de ce s-a ales acest nume pentru prima zi de off-road. Din loc în loc, traseul intersectează linia frontului din Al Doilea Război Mondial și se rulează pe aceleași poteci folosite acum peste 100 de ani pentru transportarea armamentului către tranșee și pozițiile de luptă. Traseul clasei Gold măsoară 102 km. Începe cu o buclă dură care include secțiunile numite ”Titanic" și "The Wall", locuri în care sunt testate din plin abilitățile competitorilor. După ce opresc pentru pauza obligatorie, de 20 de minute, de la punctul de asistență tehnică, concurenții clasei Gold au de înfruntat porțiuni în care vor trebui să împingă motocicletele, însă către finiș vor avea parte de zone în care se vor mai putea ”relaxa” și admira peisajul. Deși măsoară doar 102 km la clasa Gold, 97 km la clasa Silver, 114 km la casa Bronze și 81 km la clasa Iron, această primă zi de off-road este extrem de intensă și va fi foarte dificilă și din pricina temperaturilor ridicate.

Ziua 2, 1 august - Decebal

Această zi are și ea ceva incursiuni în istorie. Decebal, ultimul rege al Daciei, a rămas în istorie și datorită luptelor duse cu romanii, poate la fel de aprige cum vor fi și luptele pe care competitorii vor trebui să le ducă pentru a ajunge la finiș. Cei de la Gold vor avea un traseu care măsoară în total 151 de km. Aproape de final este o secțiune nou introdusă în traseul Red Bull Romaniacs – ”Brother of K2”. De unde provine numele? Ei bine, pentru că este o urcare care necesită abilități speciale, se va simți ca și cum ai urca pe K2 (al doilea vârf ca înălțime de pe Terra - 8,611 m altitudine). După această ”ascensiune” traseul este predominat de secțiuni rapide și fluide.

Ziua 3, 2 august - Valahia

Traseul acestei zile este predominant în Valahia și este unul care măsoară 142 de km pentru competitorii de la clasa Gold. În această zi se ajunge în Munții Lotrului, iar finișul va fi foarte aproape de Sibiu, în Rășinari.

Ziua 4, 3 august - Sibiu

O zi în care se va urca și se va coborî foarte mult, și în care punctul de service este în Păltiniș, la Arena Platoș, iar finșul pe dealul Gușteriției de lângă Sibiu. Chiar înainte să treacă pe sub arcul de finiș, concurenții rămași în concurs vor trebui să parcurgă o urcare aproape verticală și o serie de obstacole ce pot părea o nebunie. Cine va rezista până aici va putea spune că a terminat cel mai dificil raliu hard enduro din lume.