Indiferent cate provocari contine traseul clasei Gold, se pare ca nimic nu este imposibil pentru Graham Jarvis. Britanicul s-a impus si in a doua zi de off-road si dupa accidentarile lui Alfredo Gomez, Jonny Walker si Wade Young, duce o lupta doar cu traseele extrem de dure si cu sine insusi.

La clasa Silver, ziua a doua a fost adjudecata de Mani Gyenes, care urca astfel pe locul doi in clasamentul general. Iar la Bronze, Sergiu Grecu a fost cel mai rapid castigand ziua doi, dupa ce s-a impus si miercuri.

Joi, in a doua zi de off-road, lucrurile au inceput sa devina, potrivit unora dintre competitorii de la Gold, extreme chiar si pentru Red Bull Romaniacs. Multi nu s-au asteptat sa fie surprinsi de locuri precum “Holy Rock”, “The Impossible” sau “Martin´s Idea“.  O coborare printre stanci, o sectiune care pare imposibil de parcurs pe motocicleta si o zona abrupta cu urcare printre pietre, unde aproape toti competitorii au avut nevoie de ajutor, au fost cele mai fierbinti puncte de pe traseul zilei a doua.

Jonny Walker a venit la editia 2017 hotarat sa castige titlul cu numarul trei, insa planurile sale s-au spulberat cand s-a accidentat lovindu-se destul de rau la mana stanga, chiar in prima parte a zilei a doua. Competitorul KTM a dat tot ce a putut si a ajuns la finis cu al patrulea timp, insa accidentarea nu ii va permite sa lupte pentru victorie.

Cu Walker abia mai tinand ghidonul lupta pentru podiumul final pare ca se va da intre britanicii Graham Jarvis si Paul Bolton, spaniolul Mario Roman si germanul Manuel Lettenbichler.

Competitorii romani de la Gold, Norbert Jozsa si Zsolt Varga au izbutit sa termine si ziua a doua si mai au doua zile pana cand vor putea spune ca si-au atins obiectivul si au ajuns la marele finis al Red Bull Romaniacs.

La clasa Silver victoria i-a revenit lui Mani Gyenes, care a reusit sa ajunga la finis cu ceva mai mult de noua minute avans fata de Bruno Crivilin, castigatorul primei zile de off-road si liderul clasamentului general. Satmareanul se afla pe doi in clasamentul general si inainte de cea mai dura zi din editia 2017 se afla la opt minute in spatele brazilianului.

Sergiu Grecu surprinde si in ziua a doua si stabileste timpul de referinta la clasa Bronze, in pofida unor dificultati provocate de ratarea unui punct de realimentare.

La Iron, cele doua motociclete mari Touratech BMW si KTM 1090 R sunt principalul punct de atractie. Gerhard Forster si Quinn Cody s-au bucurat in a doua zi de o serie de peisaje care l-au impresionat atat de mult pe competitorul american incat a oprit sa le admire. Cody este debutant la Red Bull Romaniacs, specialitatea sa fiind rally-raidurile si cursele de Baja, de altfel este si de patru ori castigator al Baja 1000.

Vineri, in a treia zi de off-road, pe competitorii de la toate cele patru clase ii astepta o zi foarte lunga si dura, cea mai dificila din editia 2017.

Clasa Gold are de parcurs 153 de km si se asteapta ca cel mai bun competitor sa ajunga in finis doar dupa sapte ore de la start. Printre „cadourile” din aceasta zi se afla puncte precum „Romaniacs” – o urcare foarte dificila cu radacini alunecoase si numeroase zig-zaguri – si „Black slope” – una dintre cele mai dure urcari ale zilei un loc in care va fi aproape imposibil sa nu se cada.

La clasa Silver dificultatea va fi cam la acelasi nivel cu cel al zilei a doua doar ca traseul este mai lung si ritmul va fi mai sustinut.Sunt 154 de km in program si doar dupa 7h si 15 min de la start este asteptat sa ajunga in sosirea din Robesti primul competitor.

Cei de la Bronze au de parcurs 150 de km iar cei de la Iron 131 de km. Competitorii de la Bronze li se vor alatura pe sectiunea „Comanca Ridge” celor de la Gold si Silver, aici urmand sa parcurga o culme abrupta plina cu piatra si radacinii, va fi provocarea zilei pentru Bronze.

Editia 2017 a celui mai dificil raliu hard enduro din lume se va incheia sambata, 29 iulie, cu deja faimoasa urcare aproape verticala de pe dealul Gusterita de langa Sibiu. Incepand cu ora 11:00 sunt asteptati sa ajunga aici competitorii care pe langa urcare vor avea de trecut si peste o serie de obstacole gandite sa transforme finisul din acest an intr-unul memorabil.

Rezultate complete: http://www.redbullromaniacs.com/results/results-2017/

Pentru mai multe fotografii te rugam sa accesezi www.redbullcontentpool.com si sa pui la search Red Bull Romaniacs 2017 - astfel vei vedea toate imaginile disponibile.

Multumim si iti stam la dispozitie,