'In Madness We Trust'  Edition 19  Red Bull Romaniacs hard enduro rallye  July 26-30. 2022

Red Bull Romaniacs duce Ediția 19 la un alt nivel!
Sibiu, România, 30 Mai, 2022
: Când spui hard enduro te gândești la rezistență, condiții extreme, concurenți celebri și trasee care îți taie respirația doar privindu-le, iar atunci când acest lucru se întâmplă, Red Bull Romaniacs este răspunsul. Putem spune că suntem mai pregătiți ca niciodată să oferim atât participanților, cât și spectatorilor o experiență plină de adrenalină pe care cu greu o vor putea uita. Începând de la celebrul Prolog și până la cele mai spectaculoase trasee din munții Carpați, totul va fi pregătit în detaliu de către echipa Red Bull Romaniacs, iar în ceea ce privește sponsorii anul acesta este unul plin de surprize și noutăți.

Ediția Red Bull Romaniacs 2022 va fi fără limite. Extremul va face parte din rutina zilnică și fiecare provocare va stârni entuziasm, oferind doze de adrenalină ce vor atinge cote maxime. Astfel, organizatorul Red Bull Romaniacs, Martin Freinademetz va da startul evenimentului, începând cursa cu Nations City Ride, unde toți concurenții se vor îndrepta către locul de start al Prologului organizat pe bulevardul central Corneliu Coposu din Sibiu, la care vor lua parte mii de spectatori dornici să se bucure din nou de această experiență. În plus, obstacolele pe care le vor întâlni riderii la Prolog vor fi anul acesta extra Heavy Duty, deoarece vor fi pregătite cu ajutorul Milwaukee Tools (https://www.milwaukeetool.com), noul nostru partener care ne va pune la dispoziție cele mai bune unelte pentru a construi binecunoscutul Prolog din centrul orașului Sibiu. Locul în care Andy Fazekas și „Crazy Bike Club Sibiu” ne vor surprinde cu obstacole spectaculoase și dificile, create special pentru a scoate în evidență abilitățile fiecărui concurent. Să fie asta o problemă? Mai avem puțin de așteptat și vom afla.

Anul acesta, Red Bull Romaniacs întâmpină participanți de pe toate continentele, mai mult decât oricare alt eveniment din lume. Profesioniști și entuziaști din peste 50 de țări așteaptă cu nerăbdare această experiență, care va fi mai mult decât o provocare. Dar oare cine va câștiga cursa la fiecare categorie? Rămâne de văzut.

Un lucru este cert, vom putea vedea în acțiune adevărați profesioniști, cu o experiență impunătoare: Graham Jarvis, care are cele mai multe apariții pe podiumul Romaniacs din toate timpurile (din 11 prezențe pe podium, 6 au fost victorii la Red Bull Romaniacs), Wade Young, Manuel Lettenbichler, Mario Roman, Billy Bolt (campion Hard Enduro World în 2021). Însă fii pe fază! Atmosfera este tensionată și au apărut presiuni reale din partea participanților tineri precum Michael Walkner, Matt Green, Suff Sella și Teodor Kabakchiev, care vin din urmă cu forțe proaspete și însetați de victorie.

Asta nu e tot! Pol Tarrés se va prezenta din nou cu o motocicletă Adventure Enduro, Yamaha Teneré 700. Aceasta are cu 100 de kg peste greutatea normală a unei motociclete enduro. Pol Tarrés a participat și anul trecut, la clasa Bronze și este încrezător că în cadrul cursei Red Bull

Romaniacs 2022 va putea participa în clasa Silver. Reușește oare să termine cursa? Poate face față Yamaha Teneré la o clasă mai dificilă? Acest gând ne ține în suspans!

Ediția a 19-a Red Bull Romaniacs va fi cu adevărat captivantă. În perioada 26 - 30 iulie 2022, vom vedea cât de pregătiți vor fi participanții, dacă vor face față prologului și cât de surprinși vor fi când vor ajunge pe traseu. De asemenea, Wössner, noul nostru partener cu care vom colabora în următorii 5 ani, ne va împărtăși experiența sa de 25 de ani în fabricarea pistoanelor care nu sunt folosite doar în cadrul Red Bull Romaniacs, ci și de branduri foarte cunoscute precum Aprilia, Ducati sau TM. Obiectivul Wössner (https://wossnerpistons.com) este de a obține performanțe sporite, calitate ridicată și o longevitate mai mare. Unde altundeva decât pe circuitele Red Bull Romaniacs poate cineva să-și testeze și să-și dezvolte mai bine produsele pentru a atinge aceste standarde înalte?

Anul acesta, Red Bull Romaniacs va scoate în evidență abilitățile și talentul fiecărui participant, în depășirea obstacolelor. Va fi o competiție dificilă, unde victorioși vor ieși doar cei mai buni dintre cei mai buni. Avem și o veste bună pentru concurenți. MILWAUKEE® va pune la dispoziție participanților un paddock, unde se va oferi service gratuit pentru toți cei care au nevoie. Suntem curioși însă cum va fi galeria susținătorilor, care cu siguranță va răsuna în tot centrul orașului.

Totul este pe cale să devină mai palpitant! Am pregătit trasee dure pentru fiecare categorie, unde vor exista locuri speciale pentru spectatori. Galindo ridge, Babysitter și Kill ‘em all sunt doar câteva dintre punctele în care fanii vor putea să-și susțină favoriții. Aceștia vor avea nevoie de toată susținerea, fiecare traseu fiind plin de surprize. Concurenții din clasa Gold vor avea de parcurs un traseu cu o diferență de nivel de peste 10.000 metri pe zi, mai mult decât înălțimea muntelui Everest. Participanții vor întâlni adevărate încercări pe parcursul acestei distanțe și vor trebui să le depășească, atât la urcare, cât și la coborâre. Pentru a introduce cursa în noi peisaje pline de aventură, am adăugat și bivuacul peste noapte, organizat între ziua 2 și 3 a cursei. Concurenții vor înnopta în Ranca Skiresort împreună cu echipele lor. Asistență va fi oferită de Metzeler (https://www.metzeler.com), pregătit să ajute cu înlocuirea anvelopelor, și de liderul de piață, 100percent (https://www.100percent.com) care va asigura schimbul ochelarilor de protecție gratuit, tuturor participanților. Ca și în ultimii 6 ani, Liqui Moly (https://www.liqui-moly.com/en) ne sprijină pe noi și pe participanții noștri cu produse germane de lubrifiere de înaltă calitate, asigurându-ne că toate motociclete funcționează la capacitatea maximă pe meleagurile sălbatice ale României.

Cine va ajunge pe podiumul Red Bull Romaniacs 2022, cel mai dur eveniment al FIM Hard Enduro World Championship? Vom afla în 30 iulie la Sibiu.