Sibiu - 31 iulie, 2019

După prologul din centrul Sibiului, concurenții au înfruntat miercuri, 31 iulie, traseele din Carpații Meridionali, rulând în zona care acum mai bine de 100 de ani a fost linia frontului în Primul Război Mondial. Britanicul Graham Jarvis s-a impus la clasa Gold, fiind urmat de Wade Young (Sherco, Africa de Sud) și Manuel Lettenbichler (KTM, Germania). Mani Gyenes a avut o zi foarte bună la Silver, ajungând pe trei după ce a pornit de pe locul 18. Astăzi, 1 august, se concurează în cea mai lungă zi din raliu – 151 km pentru clasa Gold.

La cei 44 de ani ai săi, ”Regele Carpaților”, cum este supranumit Graham Jarvis, a dovedit că este într-o formă desăvârșită, luptând roată la roată cu mult mai tinerii săi adversari Manuel Lettenbichler, Wade Young și Alfredo Gomez. Britanicul este liderul clasamentului general și este determinat să obțină titlul cu numărul 7.

Graham Jarvis #15 (Marea Britanie, Husqvarana): "A fost o zi mai ușoară comparativ cu prima zi din ediția trecută. În realitate nu m-am distanțat pe niciuna dintre secțiunile dificile, însă am avut un ritm bun pe durata întregului traseu. Nu am făcut nicio greșeală importantă și i-am prins din urmă pe ceilalți chiar în prima parte a zilei. Urmează zile mai rapide, carenu sunt chiar pe stilul meu, însă trebuie să trec peste asta și să dau tot.”

Wade Young, câștigătorul ediției 2018 a Red Bull Romaniacs, a avut un prolog pe care dorește să îl uite,  pornind de pe locul 8 în prima zi de off-road, însă a avut un ritm foarte bun și a terminat cu al doilea timp, fiind doar cu 1 min și 12 secunde mai lent decât Jarvis, în pofida accidentării pe care a suferit-o.

Wade Young #1 (Africa de Sud, Sherco):  ”Am avut un start prost astăzi și m-am lovit la piciorul drept. Nu știu încă cât este de grav, însă m-a durut toată ziua. Totuși am putut să am un ritm susținut pe aproape întreaga durată a zilei. Sunt fericit că am recuperat din timpul pierdut la prolog și că sunt pe locul 3 la general.”

Pe locul trei în clasamentul primei zile de off-road și pe doi la general se află Manuel Lettenbichler. Pilotul bavarez a căzut destul de rău chiar înainte de finiș, însă a izbutit să își reintre repede în ritm și își păstrează șansele la titlu.

Manuel Lettenbichler #2 (Germania, KTM): ”Nu a fost o zi rea, am avut un start bun. Am fost destul de rapid pe prima urcare și am prins din urmă câțiva competitori care au luat startul înaintea mea, Billy Bolt este unul dintre ei. Așa că am rulat în grupuri mici aproape toată ziua, astăzi a fost aproape ca la o cursă de motocross. Unele dintre urcări au fost dure, dar nu extreme – trebuie să recunosc că mă așteptam ca ziua să fie mai grea. Am făcut o mică greșeală chiar înainte de finiș și m-am lovit în ghidon, apoi a trebuit să repar repede accelerația. Ni s-a spus că a doua zi va fi una rapidă, așa că mă aștept să fie foarte rapidă.”

Dintre competitorii privați, de la clasa Gold, s-a făcut remarcat cehul David Cyprian care deși este foarte răcit și a avut multe probleme cu respirația de-a lungul zilei, a terminat cu al 6-lea timp, devansând competitori precum Jonny Walker și Taddy Blazusiak, câștigătorul prologului.

Emanuel Gyenes a arătat un ritm foarte bun, terminând ziua cu al treilea timp la clasa Silver. Sătmăreanul a pornit de pe locul 18, în urma timpului obținut la prolog, unde a avut ghinionul să îi pice lanțul într-unul dintre obstacolele cu foarte multă piatră. La general se află pe locul patru și speră să obțină încă o clasare pe podium în cel mai dificil raliu hard enduro din lume.

Mani Gyenes #101 (România, Autonet Motorcycle Team): ”A fost un traseu tehnic, dar foarte uscat și am avut o aderență bună, nu am avut probleme pe urcări. Astăzi, am avut în unele porțiuni blocaje pe traseu, în câteva coborâri am găsit mulți competitori de la Bronze căzuți și nu am avut pe unde să trec, a trebuit să îi ajut, să trag motorul, să îmi fac loc, așa că am pierdut ceva timp. Dar sunt mulțumit de prima zi de off-road. Ziua a doua este mai lungă și ca distanță și ca timp pe care îl vom petrece în șa, așa că sper să pot recupera.”

Ziua 2, 1 august - Decebal

Această zi are și ea ceva incursiuni în istorie. Decebal, ultimul rege al Daciei, a rămas în istorie și datorită luptelor duse cu romanii, poate la fel de aprige cum vor fi și luptele pe care competitorii vor trebui să le ducă pentru a ajunge la finiș. Cei de la Gold vor avea un traseu care măsoară în total 151 de km, Silver 136 km, Bronze 118 km, iar clasa Iron 112 km. Aproape de final este o secțiune nou introdusă în traseul Red Bull Romaniacs – ”Brother of K2”. De unde provine numele? Ei bine, pentru că este o urcare care necesită abilități speciale, se va simți ca și cum ai urca pe K2 (al doilea vârf ca înălțime de pe Terra - 8,611 m altitudine). După această ”ascensiune” traseul este predominat de secțiuni rapide și fluide.

Ziua 3, 2 august - Valahia

Traseul acestei zile este predominant în Valahia și este unul care măsoară 142 de km pentru competitorii de la clasa Gold. În această zi se ajunge în Munții Lotrului, iar finișul va fi foarte aproape de Sibiu, în Rășinari.

Ziua 4, 3 august - Sibiu

O zi în care se va urca și se va coborî foarte mult, și în care punctul de service este în Păltiniș, la Arena Platoș, iar finșul pe dealul Gușteriției de lângă Sibiu. Chiar înainte să treacă pe sub arcul de finiș, concurenții rămași în concurs vor trebui să parcurgă o urcare aproape verticală și o serie de obstacole ce pot părea o nebunie. Cine va rezista până aici va putea spune că a terminat cel mai dificil raliu hard enduro din lume. Sosirea va putea fi urmărită live, începând cu ora 11:30 pe Red Bull TV.